Въведените през миналата година екотакси, които превозвачите трябва да плащат при

...
Въведените през миналата година екотакси, които превозвачите трябва да плащат при
Коментари Харесай

ВАС отмени екотаксите за камиони и автобуси

Въведените през предходната година екотакси, които превозвачите би трябвало да заплащат при регистрацията на камиони и рейсове, бяха анулирани от тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) в четвъртък.

Магистратите настояват, че определянето на размера на продуктовите такси за тях не е осъществено по ясна методика. Освен това след извеждане от употреба на камионите и рейсовете не се образуват всеобщо публикувани боклуци. Отделно от Върховен административен съд означават, че таксите опонират на текстове от Закона за запазване на околната среда.

Дотук се стигна, откакто Съюзът на интернационалните превозвачи апелира въведената от държавното управление продуктова такса за камиони и рейсове. За чисто новите машини тя е 938 лева на транспортно средство и се заплаща още при неговата регистрация.

Ако возилата са използвани, таксата е по-висока и стига до 2325 лева за камион над 10 години. Въвеждането на новата такса бе стимулирано с възстановяване качеството на въздуха, което няма отношение към таксата за ръководство на отпадъка, обявиха тогава от Съюза на превозвачите.

Решението може да се апелира пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР